Att göra egna biffar med fetaost gör dem otroligt saftiga! Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, och forma sen färsen till biffar, som du steker klara i en klick smör. Bästa tillbehören till detta är nykokt ris, och en tzatziki du enkelt gör på egen hand med gurka, matyoghurt och en vitlöksklyfta. Smaklig måltid!
4 portioner basmati ris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
150 g fetaost
1 msk smör
Tzatziki
1 gurka
2 dlmatyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
Isbergssallad eller blandad salad
Sätt ugnen på 175°C.
Koka riset
Biffar
Blanda ströbröd, mjölk, senap, oregano, salt och peppar i en bunke. Låt det svälla någon minut. Tillsätt färsen och blanda väl. Smula i fetaosten och blanda. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem på båda sidor i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg.
Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen på biffarna är 70°C, ca 10 minuter.
Tzatziki
Riv gurkan grovt på et rivjärn och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Till servering: Dela salladen.
Servera biffarna med ris, tzatziki och sallad.
Comments