top of page
Sök
josefine53

Färsbiffar med ris och tzatziki


Att göra egna biffar med fetaost gör dem otroligt saftiga! Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, och forma sen färsen till biffar, som du steker klara i en klick smör. Bästa tillbehören till detta är nykokt ris, och en tzatziki du enkelt gör på egen hand med gurka, matyoghurt och en vitlöksklyfta. Smaklig måltid!


4 portioner basmati ris


Biffar

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 msk senap

1 tsk oregano


1/2 tsk salt

1 krm peppar

ca 500 g nötfärs

150 g fetaost

1 msk smör


Tzatziki

1 gurka

2 dlmatyoghurt

1 vitlöksklyfta


Till servering

Isbergssallad eller blandad salad


Sätt ugnen på 175°C.


Koka riset


Biffar

Blanda ströbröd, mjölk, senap, oregano, salt och peppar i en bunke. Låt det svälla någon minut. Tillsätt färsen och blanda väl. Smula i fetaosten och blanda. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem på båda sidor i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg.

Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen på biffarna är 70°C, ca 10 minuter.


Tzatziki

Riv gurkan grovt på et rivjärn och pressa ur vätskan. Blanda gurkan med yoghurt och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.


Till servering: Dela salladen.


Servera biffarna med ris, tzatziki och sallad.


30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page